Oudertraining

Oudertraining is een groot onderdeel van de behandeling bij ABA Center International (ACI) en dit onderscheidt ons van andere ABA organisaties. Bij ABA Center International (ACI), geven we ABA-oudertraining tijdens elke ABA-sessie. 

Ouders/verzorgers hebben het meeste contact met hun kind en zullen dit voor een groot deel van hun leven hebben. Hoe meer ouders/verzorgers worden getraind, hoe makkelijker het kan worden in de thuissituatie en ook buiten (op school, werk, in de winkel, tijdens verjaardagen, uitjes etc.). 

Op basis van een nauwe samenwerking met de ouders/verzorgers en op basis van het ABA-assessment, zal worden vastgesteld wat de grootste probleemgedragingen van de cliënt zijn. Op basis hiervan, zullen de ABA-strategieën worden aangeleerd aan ouders/verzorgers in de thuissituatie. Verzorgers en (groot) ouders worden getraind in ABA. Ook leraren kunnen worden getraind.

Ons klinisch team legt eerst uit wat de ABA-strategieën zijn en zal vervolgens laten zien aan de verzorgers/ouders hoe het moet worden geïmplementeerd met het kind/volwassene. hierbij maken we gebruik van een ABA oudertraining handboek.

Als de ouders/verzorgers de ABA sessie observeren, kunnen ze vragen stellen. De Behavior Analyst beantwoordt de vragen en verzoekt de ouders/verzorgers nu zelf te oefenen. Tijdens de ABA-oefeningen krijgen de ouders/verzorgers feedback van de Behavior Analyst. Ook erna wordt positieve en constructieve feedback gegeven. Daarnaast wordt huiswerk gegeven, zodat de ABA-strategieën kunnen worden geoefend.  

Ouders/verzorgers zullen worden gevraagd bij te houden hoe vaak de probleemgedragingen voorkomen buiten de ABA-sessies om, zodat nauwkeurig kan worden geanalyseerd of het daadwerkelijk afneemt door de ABA-sessies. Door deze speciale samenwerking met ouders/verzorgers, kan het kind een veel grotere vooruitgang boeken.  

Uniek binnen ABA Center International (ACI) is onze Oudertraining Manual. Deze is speciaal samengesteld voor de oudertraining, en traint de ouders systematisch in de ABA-behandelstrategieën. Ons doel is om ouders onafhankelijk te laten functioneren met hun kind.

We want to empower parents. 

 

Vragen? Neem contact met ons op: