Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met de veelgestelde vragen mét antwoorden.
Staat jouw vraag er niet tussen, of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Behandeling:

Stuur een mail naar info@abacenterinternational.com voor het maken van een afspraak voor een intake. 

Gemiddeld duurt dit 10-15 uren, afhankelijk van de ontwikkeling en de mate van gedragsproblematiek.  

Ja, in vele gevallen kan de oudertraining starten en kan de ambulant hulpverlener/Behavior Technician starten met basisvaardigheden.

Afhankelijk van de zorgvraag kan dat 3 maanden of meer in beslag nemen. 

Dit is afhankelijk van de leeftijd, zorgbehoeften en de draagkracht van het gezin. Dit verschilt tussen de 10-35 uren per week.  

Op ambulante basis in de omgeving van de cliënt. In Amstelveen hebben wij een behandelruimte binnen een schoolse omgeving.  

ZSM bellen om ons op de hoogte te stellen om de zorgverlening af te zeggen. Wij werken graag met lichamelijk gezonde mensen die energie hebben om te leren. Ook willen wij ziekte niet verspreiden. Wij volgen ook de RIVM adviezen betreffende COVID-19 en gerelateerde symptomen.  

Dat kan ten alle tijde.

Over het algemeen bieden wij 1 op 1 begeleiding/behandeling. Indien een cliënt toe is om sociale vaardigheden aan te leren, kunnen wij wel eens 1 op 2 zorg bieden waarbij wij de zorguren verdelen tussen de beide cliënten. 

We bieden ook schaduw begeleiding op school. Wij werken ernaar toe dat uw kind zo spoedig mogelijk zelfstandig naar school toe kan gaan.  

Bij ABA Center International is onze topprioriteit altijd de veiligheid en het welzijn van de kinderen. In lijn met deze toewijding aan hun welzijn, willen we benadrukken dat we geen medicijnen of supplementen verstrekken aan kinderen; de medewerkers zijn geen medische professionals die bevoegd zijn om medicijnen/supplementen veilig te beheren en toe te dienen.

Ouders zijn primair verantwoordelijk voor het toedienen van medicijnen en supplementen aan hun kinderen.

Bij ABA Center International moeten we onderscheid maken tussen educatieve interventies zoals Applied Behavior Analysis (ABA) en medische handelingen. Onze kern is het bieden van evidence-based interventies en therapieën die zijn ontworpen om de ontwikkeling, het gedrag en het leren van uw kind te ondersteunen.

Als uw kind medicijnen nodig heeft in ons centrum, zorg er dan voor dat deze voor of na de sessie persoonlijk door u wordt toegediend. Laat het ons ook weten, zodat we nauwkeurige en actuele informatie hebben over de staat van de gezondheid van uw kind.

Wij werken op dit moment in de volgende provincies: Noord-Holland, Friesland en Groningen. 

Financieel:

U kunt op verschillende manieren de zorg financieren: via privé betaling, een PGB, vanuit de WLZ, of via een contract met uw gemeente.

Ja. Ook zonder verzekering of PGB kan uw kind behandeld worden.  

Neem contact op met het wijkteam en geef aan dat u graag een PGB wenst. Het wijkteam zal een afspraak met u inplannen om te horen wat de zorgbehoeften zijn van uw kind, wat de doelen zullen zijn waaraan gewerkt worden. Daarnaast zal worden gevraagd wat voor zorg u wenst in te zetten voor ongeveer hoeveel uren per week. Wij raden aan contact op te nemen met ons voordat u dit aanvraagt, zodat we advies kunnen geven. Daarnaast geven wij een gratis brief template die u kunt gebruiken.

Bedrijfsvoering:

We geven een 40-urige ABA RBT training (Registered Behavior Technician), field training, administratieve trainingen en tenminste 4 face to face klinische trainingen gedurende 4 weken.

Onze medewerkers zijn HBO en WO geschoold met een pedagogische achtergrond. De meeste zorgverleners zijn SKJ geregistreerd.  

Wij zijn HKZ gecertificeerd sinds december 2020. 

Wij volgen de RIVM-richtlijnen. Daaromheen gaat de zorg gewoon door.  

Wij werken op dit moment in de volgende provincies: Noord-Holland, Friesland en Groningen. 

ABA Center International heeft een klachtenreglement. Deze ontvang je bij de aanmelding. Als je een klacht hebt, dan is het altijd goed om deze eerst met de persoon te bespreken over wie je de klacht hebt. Is dit niet mogelijk dan kun je direct contact met ons opnemen. De procedure rondom het indienen van een klacht staat nader uitgewerkt in ons klachtenreglement. Klik hier voor meer informatie.

Vraag niet beantwoord? Neem gerust contact op: